Terapi ift. lavt selvværd

Oplever du, at du opfører dig forskelligt i forskellige relationer? Bliver du f.eks. ofte usikker, anstrengt, stille  eller uforklarligt ked af det sammen med nogle mennesker? Savner du en fornemmelse af en slags kerne i dig selv – eller en følelse af at hvile i dig selv?

Hvis du kan kende noget af ovenstående og har mod på at prøve at gøre noget ved det, er du meget velkommen her hos mig.

SELVVÆRD OG SELVTILLID

Hvad er forskellen? Kort fortalt er selvtillid noget man kan have ift. konkrete færdigheder og enkeltstående aspekter ved sig selv. F.eks. en høj faglig selvtillid, en god træningsmæssig selvtillid, udseendesmæssig selvtillid, eller lignende.

Selvværdet er langt dybere funderet og inkluderer hele den person man er. At have et godt selvværd vil sige, at man kan acceptere og rumme sig selv med sine styrker såvel som svagheder. Selvværdet er det fundament som gør, at vi kan holde til livets rystelser i os.

I vores samfund i dag er der et helt ekstremt fokus på præstation. Uddannelsesmæssigt, arbejdsmæssigt, træningsmæssigt, udseendes-mæssigt, osv. Mange af os halser afsted i forsøget på at leve op til alle disse præstationskrav. Måske i blinde, måske for at følge med de andre, eller måske i jagten på lykke? Men hvorfor er det, at vi snarere bliver ulykkelige af den evige præsteren?

Når vi hægter hele vores værd som menneske op på det vi præsterer, gør vi os selv skrøbelige. For så er der pludselig ikke langt, fra enkelte nederlag til meningsløshed og depression.

Selvtillid ift. specifikke færdigheder kan være rar at have. Det kan endda være styrkende for selvværdet. Men det forudsætter, at man har en dybere funderet vished om, at man ikke kun er noget værd i kraft af sine specifikke færdigheder og præstationer. Hvis den vished er svækket – eller ikke-eksisterende – er det vigtigste indsatsområde i et terapeutisk forløb at (gen)opbygge denne. Derved vil klientens følelsesmæssige helbred automatisk forbedres, og vedkommende vil begynde at opleve større grad af meningsfylde i livet.

HVORDAN FOREGÅR ET TERAPIFORLØB MED FOKUS PÅ SELVVÆRD?

Et psykoterapeutisk forløb ift. selvværd vil både indeholde samtaleterapi og praktiske, kropslige øvelser. Du vil derved hjælpes til at lære dig selv bedre at kende – og du vil med tiden mærke, at du får et bedre selvværd og kommer til at være i livet på en mere hvilende og meningsfuld måde.

Forløbet vil indeholde følgende elementer:

 • Opøvelse af kropsbevidsthed. Herunder groundende og kropsafgrænsende øvelser, vejrtræknings-øvelser samt træning af sansninger og fornemmelse af følelser. Så du bliver bedre til at mærke dig selv – hvilket er en forudsætning for et godt selvværd.
 • Undervisning i krop-psyke-sammenhæng med afsæt i det autonome nervesystem. Hvis aktuelt, også undervisning i de former for angst, som man kan overvældes af, når man har mistet – eller aldrig haft – fornemmelsen af et selv.
 • Undersøgelse af, hvilke roller eller former du indtager i forskellige relationer og sammenhænge. Udforskning af hvor disse indre former kommer fra og undersøgelse af hvilken betydning det har for dig, når du udspiller dem. Med tiden vil forløbet også indeholde nænsom øvelse i at være i verden på en ny og for dig mere hensigtsmæssig måde.

Læs mere om indre former og indholdet i et psykoterapeutisk forløb her.

PSYKOTERAPI – PRISER

Pris pr. time

Med studierabat

700,-

600,-

Parterapi pr. 1,5 time 1.200,-

Gælder for behandling på klinikken i Åbyhøj på grænsen til Århus C

Kontakt mig på:

Psykoterapeut Trine Lykke, ÅbyhøjTrine Lykke
+45 30 24 43 86

Kontakt@kroppenogpsyken.dk

Eller udfyld felterne og bliv ringet op:
  Hvordan kommer jeg i gang?

  Er du i tvivl om, om det beskrevne forløb med fokus på et bedre selvværd kunne være noget for dig? Så kan du sende mig en mail, med en beskrivelse af din situation og dine tanker og følelser. Derfra kan vi sammen vurdere, hvad der kunne være hensigtsmæssigt for dig.

  Det siger andre om mig

  ★★★★★

  Jeg har virkelig været tilfreds med, at gå i terapi ved Trine og jeg kan virkelig godt lide hendes arbejdsmetoder....

  Jeppe Dreyer, Aarhus

  ★★★★★

  Trine er simpelthen så dygtig, empatisk og nærværende i sit arbejde....

  Lene Sønderby, Aarhus

  ★★★★★

  Jeg er 100% tilfreds med mit terapi forløb, super...

  Ole Hansen, Aarhus

  ★★★★★

  Fysioterapeut Trine Lykke er meget professionel. Hun lytter til det man siger og tager det alvorligt, mens hun er god til at spørge ind. Hun har været god til at tilpasse sig mig, og den måde jeg har brug for behandling på. Hun giver desuden gode råd og øvelser man kan lave derhjemme. En udelukkende positiv oplevelse ud over det sædvanlige, ...

  Kirstie Holm Riis, Aarhus

  ★★★★★

  Jeg har været i et træningsforløb hos Trine i snart 1 år. Jeg er yderst tilfreds med den behandling jeg får. Hun er meget dygtig til sit arbejde, og man er ikke et øjeblik i tvivl om at hun brænder for sit arbejde. Hun har hjulpet mig igennem min sygdom vha. mindfulness og massage . Hun får min varmeste anbefaling....

  Joyce Agger, Aarhus

  Se flere anmeldelser