Massage i Århus

Massage er en af de helt gamle klassiske behandlingsformer. Den kan benyttes til behandling af smerter og anspændte muskler – og til generel afspænding og forebyggelse af stresssymptomer. Med en kombination af massage og mindfulness kan du desuden øge din kropskontakt og gamle uforløste følelser kan blive bevidstgjort gennem massagen.

HVORFOR VÆLGE MASSAGE?

Et af formålene med massage er at løsne muskelspændinger. Anspændt muskulatur kan forårsage ømhed, smerte og/eller begrænset bevægelighed i kroppens led. De kan også være medvirkende til at opretholde en muskulær dysbalance, som kan forårsage holdningsrelaterede smerter.

Når en muskel udspændes ændres aktiviteten i nerven til musklen. Nerverne er de ledninger, der sender signaler til musklerne om, hvorvidt de skal spænde op eller ej. Fordi aktiviteten i disse ledninger ændres, vil spændingstilstanden i musklen derfor også være ændret efter – og ikke kun under – selve massagen.

Ud over den netop beskrevne ændring i musklens spændingsgrad, udløser massage også nogle meget hensigtsmæssige smertelindrende stoffer. Endorfiner hedder de – og betegnes ofte som kroppens eget morfin.

Massage i Åbyhøj, Århus

Kom ned i gear

Et helt andet formål med massage er at sænke kroppens stressniveau og i stedet skabe en generel tilstand af afslappethed. I en almindelig hverdagsrytme, skal vi gerne have en nogenlunde balance mellem de to typer aktivitet, der er i vores autonome nervesystem.

Den ene del af det autonome nervesystem er speeder-delen (sympaticus). Aktivitet i sympaticus får os op på dupperne, og gør os klar til handling.

Den anden del af det autonome nervesystem er bremse-delen (parasympaticus). Aktivitet i parasympaticus får os ned i gear og sørger for, at vi får hvilet, restitueret og bekæmpet evt. indtrængende sygdomme via immunsystemet.

I et travlt hverdagsliv, er der desværre rigtig mange mennesker, der ikke får opretholdt en balance imellem disse to typer af aktivitet i det autonome nervesystem. De udskiller derfor øgede mængder af stresshormonet cortisol i blodet, hvilket – ud over at forårsage muskelspændinger – slider på bevægeapparatet, immunsystemet og fordøjelsen, såvel som på evnen til koncentration og hukommelse.

Ved massage hjælpes det autonome nervesystem til at skrue ned for speeder-delen og op for bremse-delen. Kroppen kommer derved ned i gear, og får bedre mulighed for at restituere, fordøje og bekæmpe sygdomme igen. Det er også ved denne proces at udskillelsen af det afslappende og beroligende trygheds-hormon oxytocin sættes i gang.

Bedre kropsbevidsthed

Et endnu andet formål med massage er, at den kan være med til at øge din kropskontakt og dit nærvær overfor dig selv. Ved, her på klinikken, at modtage en kombination af massage og guidet mindfulness kan du lære at blive bedre til at lytte til din krops signaler – og dermed blive bedre til at leve i kontakt med dig selv.

Følelser lagres i kroppen

Endelig kan den forløsningen af spændinger som massage medfører, blive indgangen til en følelsesmæssigt bevidstgørende proces i klienten.

For vores følelser forplantes i kroppen – og uforløste følelser lagres i kroppen. Det har vi mennesker meget længe haft fornemmelsen af – og det bliver helt tydeligt, når vi lytter til, hvad det egentligt er, vi går og siger:

Hun har bidt det i sig længe. Jeg går og tygger lidt på det du sagde. Det er en tung byrde, du bærer på dine skuldre. Jeg blev stukket i ryggen. Han har heldigvis gode folk i ryggen. Det var virkelig en mavepuster. Hun har helt mistet fodfæstet. Han bryster sig af det. Hun puster sig op. Jeg har ingen rygrad. Han satte hælene i, osv.

For nogle mennesker, vil forløsning af muskelspændinger derfor kunne aktivere gammelt følelsesmæssigt stof, og et massageforløb kan glide over i et psykoterapeutisk forløb.

MASSAGE – PRISER

30 min. 315,-
45 min. 472,50
60 min. 630,-

Gælder for behandling på klinikken i Åbyhøj på grænsen til Århus C

Kontakt mig på:

Psykoterapeut Trine Lykke, ÅbyhøjTrine Lykke
+45 30 24 43 86

Kontakt@kroppenogpsyken.dk

Eller udfyld felterne og bliv ringet op:
  Hvordan kommer jeg i gang?

  Er du i tvivl om, om dette kunne være noget for dig? Så send mig en mail, med dine overvejelser. Derfra kan vi sammen vurdere, hvad der kunne være hensigtsmæssigt for dig.

  Det siger andre om mig

  ★★★★★

  Jeg har virkelig været tilfreds med, at gå i terapi ved Trine og jeg kan virkelig godt lide hendes arbejdsmetoder....

  Jeppe Dreyer, Aarhus

  ★★★★★

  Trine er simpelthen så dygtig, empatisk og nærværende i sit arbejde....

  Lene Sønderby, Aarhus

  ★★★★★

  Jeg er 100% tilfreds med mit terapi forløb, super...

  Ole Hansen, Aarhus

  ★★★★★

  Fysioterapeut Trine Lykke er meget professionel. Hun lytter til det man siger og tager det alvorligt, mens hun er god til at spørge ind. Hun har været god til at tilpasse sig mig, og den måde jeg har brug for behandling på. Hun giver desuden gode råd og øvelser man kan lave derhjemme. En udelukkende positiv oplevelse ud over det sædvanlige, ...

  Kirstie Holm Riis, Aarhus

  ★★★★★

  Jeg har været i et træningsforløb hos Trine i snart 1 år. Jeg er yderst tilfreds med den behandling jeg får. Hun er meget dygtig til sit arbejde, og man er ikke et øjeblik i tvivl om at hun brænder for sit arbejde. Hun har hjulpet mig igennem min sygdom vha. mindfulness og massage . Hun får min varmeste anbefaling....

  Joyce Agger, Aarhus

  Se flere anmeldelser